Wie zijn wij? (even voorstellen)

De persoon achter Circus Kiko (even voorstellen)
Esther Scheffer is de persoon achter Clown Kiko, Circus Kiko & Kiko’s Kindertheater. Zij heeft het bedrijf opgezet en runt het. Ze schrijft de voorstellingen en acts en speelt ze met veel plezier.
Ze geeft de workshops en stemt ze graag af op uw wensen. Solo, in de voorstellingen als Clown Kiko en bij de workshops als clowneske docent, of bij gotere opdrachten of projecten samen met een of meer collega’s uit het netwerk.

Esther Scheffer woont in Nijmegen en hier is ook “Kiko” gevestigd. Optredens en workshops worden verzorgd door het hele land, op uw locatie.

Mijn biografie in vogelvlucht:
geboren op 22-6-1975
geslaagd voor VWO in 1993
diploma SPH (sociaal pedagogische hulpverlening)richting IW (inrichtingswerk) hoofdvak: drama behaald aan de HAN /Kopse Hof in Nijmegen in 1998.
Ik heb een paar jaar op invalbasis op verschillende behandelgroepen in de jeugdhulpverlening gewerkt (Lindenhout, Maashorst, De waarden) en tevens via het uitzendburo in de psychiatrie (PCN) en verstandelijk gehandicapten zorg (Binckhorst, Winkelsteegh)

Ik ben begonnen met jongleren op mijn 22e en gaanderweg ontdekt en besloten dat ik hier mijn beroep van kon en wilde maken.
Na(aast) een flink aantal optredens met jongleergroep Knotsgek uit Nijmegen (1998-2002) is rond 2000 Clown Kiko ontstaan in pretpark Tivoli in Berg en Dal. In Tivoli heb ik een aantal seizoenen in loondienst als Clown Kiko opgetreden. Doordat ik steeds meer her en der gevraagd werd om te komen optreden bij particulieren, bedrijven, scholen en instellingen en overal waar een feestje te vieren was ben ik steeds meer freelance gaan optreden en uiteindelijk als officieel bedrijf.

Mijn passies bestaan naast jongleren, diabolo, acrobatiek, slackline, circus en optreden uit reizen, poezie
wandelen, en balanceren tussen het bereiken van wat net wel en net niet haalbaar is.

Jongleren met stenen op de altiplano tussen bolivia en Chili

Ik heb zeker ook affiniteit en door mijn opleiding SPH en werk (voor ik clown werd) in de jeugdhulpverlening, ook ervaring met speciale kinderen en ik treed altijd ook heel graag op voor kinderen en/of volwassenen met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige handicap en/of kinderen met bijvoorbeeld autisme, pdd-nos of adhd.
Mijn visie is dat ik liever uit ga van de mogelijkheden en de uitdaging dan van de onmogelijkheden.
Ik pas graag een programma aan indien nodig of ga al doende op zoek naar wat aanslaat en mogelijk is.

usa

Om te zien waar ik als Circus Kiko, Clown Kiko, Kiko’s Kindertheater en Circus Kiko Workshops in het verleden allemaal al eens heeft opgetreden en voor een aantal referenties, aanbevelingen en enthousiaste reacties van tevreden opdrachtgevers klik hier

Jongleren in Bankok, Thailand