Speciaal Circus voor Speciale Mensen

Circus Kiko Workshops bij Scouting Mauritsgroep

Optredens en Workshops voor mensen met een handicap, beperking of uitdaging
Circus & clownerie voor kinderen in het ziekenhuis, mensen met een verstandelijke handicap, ouderen met en zonder dementie, kinderen met een lichamelijke handicap, leer- en gedragsproblemen of bijv. autisme of adhd.

speciaal circus- clown kiko - optreden met ballon figuren voor ouderen

Circus Kiko verzorgt ook graag optredens of workshops voor kinderen en volwassenen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige handicap, met leer- communicatie- of gedragsproblemen, autisme, pdd-nos of adhd en/of psyciatrische stoornissen of kinderen in het ziekenhuis of ouderen met en zonder dementie.

Clown Kiko in het Radbout Ziekenhuis

Dit kan voor instellingen, op leefgroepen of begeleid wonen, logeerhuizen, dagbehandeling, op speciaal onderwijs (o.a. ZMLK, SMOK ), in het ziekenhuis, verpleeghuis, verzorgingstehuis of dagbesteding of elders.

In de optredens en workshops ga ik graag uit van de mogelijkheden en op zoek naar wat er wel kan i.p.v. te focussen op wat niet kan. Ik pas graag een programma aan indien nodig of ga al doende op zoek naar wat aanslaat en mogelijk is.
Deze optredens en workshops hebben dan ook een hoog improvisatiegehalte.

Jongleur Kiko verpleeghuis Pieter Pauw (Vilente) in Wageningen.

Hierbij vind ik het leuk en een uitdaging om zoveel mogelijk aan te sluiten en af te stemmen op de mogelijkheden binnen de groep en op ieder mens als individu en op zoek te gaan naar een contact moment met iedereen persoonlijk.

Clown Kiko - speciaal circus voor speciale mensen

Afhankelijk van de groepsgrootte en de mogelijkheden binnen de groep en de individuele mensen kan ik als Clown Kiko een voorstelling (jongleer en goochelshow) geven afgestemd op de doelgroep.

Clown Kiko voorstelling "Clown Kiko's jongler- en goochelshow - speciaal circus voor speciale mensen

Clown kiko krijgt hulp bij het toveren van kleurplaten in ene kleurboek

Of als dat meer aansluit bij de ontwikkelingsleeftijd en de belevingswereld kan Kiko ook korte gezamenlijke acts afwisselen met 1op1 momentjes en zo ook afstemmen op iedereen afzonderlijk.

Clown Kiko Speciaal Circus voor speciale kinderen - verwondering en contact met contactclown Kiko Clown Kiko Speciaal Circus voor speciale kinderen - met zijn allen en 1 op 1 contact

Ook kan zij komen als ballonnenclown met vrolijke ballonfiguren voor de mensen of kinderen.

speciaal circus- clown kiko - optreden met ballon figuren voor ouderen Clown Kiko -speciaal circus voor speciale mensen - ballonnenclown

Een circus workshop afgestemd op de mogelijkheden van de deelnemers is zeker ook vaak mogelijk.

Circus Kiko -speciaal circus voor speciale mensen - workshop diabolo3
Cirucs Kiko interactief optreden voor ouderen Cirucs Kiko interactief optreden voor ouderen

Of Clown Kiko kan met een karretje vol attributen meer 1 op 1 langs de mensen komen (of steeds langs een klein groepje) en met alle mensen een individueel moment creeeren of beleven met een trucje voor of met iedereen of een clowneske gag of een contact momentje afgestemd op de belevingswereld en dat geen waar de bewoner op dat moment mee bezig is.

Jongleur Kiko optreden in het ziekenhuis in Lublin in polen met een internationale groep jongleurs van het Europees Jongleerfestival

Het optreden kan dus afgestemd op de mogelijkheden voor een groep of meer 1 op 1 (meer richting contactclown) zijn. Anders dan de meeste contactclowns werk ik vaak ook met een combinatie van beide.

Door mijn opleiding SPH en werk (voor ik clown werd) in de (jeugd)hulpverlening heb ik ook ervaring met speciale kinderen en volwassenen en professionele onderbouwing.

Natuurlijk is de hier genoemde groep heel divers en vraagt iedere groep en iedere persoon zijn eigen benadering en eventuele aanpassingen van het programma.
Graag bekijk ik samen met u de mogelijkheden.

hoezo zou je met een rolstoel niet kunnen koorddansen? - Circus Kiko Workshops

Meer informatie of boekingen voor speciaal circus

De speciale optredens en workshops voor speciale mensen zijn bij uitstek maatwerk. Improviseren is geen probleem en ik denk graag met u mee over een geschikt programma.

Circus Kiko Workshops speciaal circus

Graag heb ik daarvoor zoveel mogelijk informatie over de groep waarvoor u een optreden wilt organiseren: Hoe groot is de groep, wat is de kalenderleeftijd van de groepsleden, wat is het niveau van functioneren of de handicap of uitdaging en/of wat maakt de groep speciaal.
Graag bekijk ik samen met u de mogelijkheden.

Bel of mail gerust! info@circuskiko.nl

Circus Kiko kan als clown of jongleur kiko optredens, workshops of contact bezoeken verzorgen voor verschillende doelgroepen: 

Staat de “doelgroep” waar u een optreden voor zoekt er niet tussen?
Informeer gerust naar de mogelijkheden!! 

Jongleur Kiko corona proof jongleershow  Nabijheid op afstand met visuele jongleertrucs en interactie op afstand Jongleur Kiko corona proof jongleershow  Nabijheid op afstand met visuele jongleertrucs en interactie op afstand

NB: I.v.m. covid-19 en de corona maatregelen die komen en gaan treed ik waar nodig, verplicht of gewenst op op minimaal 1,5 meter afstand en/of met mondmasker. 
Ik heb een jongleershow met visuele jongleertrucs interactie op 1,5 meter afstand voor in verzorgingshuizen, verpleeghuizen en instellingen (“nabijheid op afstand” ). Gelukkig is oogcontact altijd nog mogelijk, en het blijft mijn uitgangspunt om iedereen echt te zien en visuele jongleer trucs die een moment van verwondering brengen.

Meerdere shows op verschillende afdelingen of cohorten of bubbles is zeker mogelijk. En als er een groot raam is waar men voor kan zitten kan ik ook door glas spelen.

“Door-het-raam-optredens” (waarbij ik buiten en het publiek binnen zit) zijn ook altijd mogelijk.

Jongleur Kiko corona proof door-het-raam-optreden in de sneeuw voor ouderen in verpleeghuis Jongleur Kiko corona proof door-het-raam-optreden voor ouderen in verpleeghuis
Jongleur Kiko corona proof door-het-raam-optreden voor ouderen in verplaaghuis Jongleur Kiko corona proof door-het-raam-optreden voor ouderen in verplaaghuis

* informeer gerust naar wat er kan binnen uw wensen en de mogelijkheden van het moment -ook in tijden van corona- want de maatregelen veranderen soms sneller dan ik mijn website kan updaten. Maar mijn programma kan (bijna) altijd op maat! *

Jongleur Kiko corona proof jongleershow  Nabijheid op afstand met visuele jongleertrucs en interactie op afstand

 

Jongleur Kiko speciaal circus voor speciale mensen - optreden verpleegafdeling verzorgings tehuis

 

Zomaar een paar reacties over speciale optredens voor heel speciale mensen

 

leren jongleren van circus kiko - lvbReactie van soos diverz Kubiek in Zwijndrecht.
betreft: jongleer workshops bij lvb soos voor mensen met een licht verstandelijke beperking

“Circus Kiko, bedankt voor de workshop jongleren afgelopen zaterdag. Het was top!!.

circus kiko workshop jongleren voor mensen met een licht verstandelijke beperking

 

optreden VGReactie van Petra Blom – Bronlaak Oploo (woon werkgemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking)
betreft: optreden Clown Kiko met jongleer- en goochelshow en ballon figuren vouwen voor ene groep mensen met een verstandelijke beperking tijdens hun vakantie 

“Beste Kiko,wat ontzettend leuk dat je er was! Ze hebben echt genoten! Hierbij wat foto’s! Hartelijke groet, Petra Blom


Reactie van Marleen Schonewille – Baalderberggroep, AC ’t Alteveer.

betreft: optreden Clown Kiko met jongleer- en goochelshow en ballon figuren vouwen op een activiteiten centrum voor mensen met een verstandelijke beperking 

“Nogmaals bedankt voor het super leuke optreden gisteren…De cliënten hebben er echt enorm van genoten.

 

Reactie van Greetje Smid – Coördinator Welzijn en Activering verpleeghuis Pieter Pauw (Vilente) in Wageningen.
betreft: optreden op de familiedag voor zowel somatische als dementerende bewoners in het verpleeghuis.

“Een goochelaar, accordeonist en jongleur vertoonden hun kunsten en zorgden net als Clown Kiko voor vrolijke en soms ontroerende momenten. De artiesten trokken van etage naar etage, zodat iedereen de verschillende acts kon bijwonen en er veel ruimte was voor persoonlijke aandacht bij de optredens.
De bewoners hebben genoten van deze dag. En ook van de familie kregen we fijne reacties. Op deze manier komen zij ook in contact met elkaar en kunnen zij samen ervaringen delen.”

verslag op de website van vilente

Reactie van Lizette Donders – en team Stichting rachels Glimlach.
betreft: optreden in Radbout UMC ziekenhuis afdeling kinderoncologie.

“Clown Kiko heeft een geweldig optreden weg gegeven in het Radboud umc Amalia kinderziekenhuis in Nijmegen, voor kinderen met een levensbedreigende ziekte.
Ze is leuk, lief, grappig, en voelde feilloos aan hoe ze met de kinderen om kon gaan.  De kids hebben zitten genieten van haar show, het was echt dolle pret. Maar ook de ouders /grootouders die er bij waren hebben genoten, en Clown Kiko heeft ze even hun zorgen doen vergeten.

Kiko voor ons ben je een toppertje, en is dit zeker voor herhaling vatbaar. En het mooie is dat we als stichting zeker nog terug mogen komen, want ook de mensen van het ziekenhuis vonden het geweldig…  dus wie weet in de toekomst zien wel elkaar weer!!”

foto verslag op de website van Stichting Rachels Glimlach

Reactie in het dagboek van Vakantieweek Herwonnen Levenskracht. (vakantieweek voor mensen (jong en oud) met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.)
betreft: optreden Clown kiko’s Jongleer- en goochelshow & circus workshops tijdens de vakantieweek voor mensen met een verstandelijke beperking

“De grote verrassing vandaag was clown Kiko voor een optreden en een workshop circus. Aandachtig volgde de gasten de grappen en grollen van de clowns act. Een uitvoering speciaal op het niveau van onze gasten. Ze gingen helemaal op in het optreden van bijna 1 uur.

Daarna een circus workshop de rest van de middag. Zien bewegen doet bewegen. Iedereen deed mee!”

verslag van het optreden met voorstelling door clown kiko en circus workshop op het blog van vakantieweek herwonnen levenskracht

Reactie van Xandra Thiele – Voorzitter van Scouting Mauritsgroep. (Scoutinggroep voor kinderen met een lichamelijke beperking 6-16 jaar)
betreft: Circus Workshops met afsluitende show door de kinderen voor hun ouders

  ” Ik wilde je nog even hartelijk bedanken voor de leuke circus workshop en voorstelling die je afgelopen zaterdag bij ons op de scoutingclub hebt gehouden. Het was een heerlijke middag en de kinderen hebben ervan genoten!!! “

foto’s op de website van Scouting Mauritsgroep

Reactie van Diana Geurs – Activiteitenbegeleider Zorggroep Maas en Waal (ZMW) Alde steeg gebouw Bloesem in Beuningen
betreft: 3x corona-proof voorstelling “Op Afstand Nabij” op 3 afdelingen in het verpleeghuis.

“Dank je wel Esther voor je spetterende optreden in de Alde Steeg gebouw Bloesem. Onze bewoners hebben genoten van je act en vol bewondering gekeken naar wat je allemaal hebt laten zien op het gebied van jongleren. We hopen je in de toekomst nog eens te zien optreden.”

 

Reactie van Angelique Eijkhout – Kentalis Dr. P.C.M Bosschool Arnhem.  (speciaal basis onderwijs voor kinderen met beperkingen in horen en communiceren)
betreft: Jongleer Workshops tijdens de circus thema week.

” Het was echt ontzettend leuk en ik heb gisteren alleen maar blije kindergezichten gezien. Heerlijk. Ook de reacties van collega’s waren vol lof. Dus bij deze wil ik je nogmaals bedanken voor een geslaagde dag!”

Reactie van Lenie Huisinga-Peters – Stichting Tante Lenie.
betreft: optreden voor Stichting Tante Lenie tijdens een verwenvakantie voor gehandicapte en zieke kinderen op Jachtslot de Mookerheide.

” Clown Kiko heeft Stichting Tante Lenie tijdens de ontvangstdag van de verwenvakantie geweldig geholpen! De leeftijd van de groep kinderen die samen met hun ouders tijdens deze verwenvakantie kwamen lag tussen de 4 en de 14 jaar.
Geweldig dat Clown Kiko met haar enthousiasme, kennis en inzet er voor IEDER kind een super leuke middag van heeft kunnen maken. We hebben bewondering voor Clown Kiko!”

Reactie van Joyce Janssen – Pompe kliniek Nijmegen (TBS)
betreft: Inloop Workshops voor volwassenen in de Pompe kliniek, een tbs-instelling in Nijmegen.

” Esther heeft bij ons een leuke en gezellige workshop gegeven voor volwassenen, een “open inloop” waarbij iedereen lekker zijn eigen gang kon gaan. Esther had als workshopgever een mooie balans tussen uitleggen en zelf laten ontdekken. Ze heeft veel spullen en is van veel markten thuis, echt een aanrader!”

Jetske Sanne – leerkracht Cambier van Nootenschool (ZMLK) in Tiel.
betreft: circus workshop voor 2 groepen tijdens circus thema project.

“Ik heb van mijn collega’s gehoord dat het super leuk geweest is! Complimenten voor jou! Ik kom morgen weer op school en ga dan samen met de kinderen naar het filmje en de foto’s kijken. Bedankt voor alles en misschien tot een volgende keer!”

Nienke Bronkhorst – Kentalis Terwindt school  (slechthorende en autistich spectrum kinderen) in Nijmegen.
betreft: kindervoorstellingen (1x onderbouw en 1x bovenbouw) tijdens de kinderboekenweek.

“Het was echt een feestje om naar te kijken. Een leuke, interactieve voorstelling. De kinderen van de speciale school waar ik werk waren ontzettend enthousiast en van begin tot einde geboeid. Clown Kiko jongleert, goochelt en zit vol met grapjes waardoor de kinderen een fantastische show hebben gezien waar ze nog lang over hebben nagepraat.”

 

In het verleden mocht Clown Kiko speciale optredens en workshops voor speciale mensen verzorgen voor o.a. :

– Radbout Ziekenhuis Nijmegen, afdeling kinderoncologie (i.o.v. Stichting rachelsglimlach)
– Voor VOKS patientenvereniging in het Radboutziekenhuis te Nijmegen.
– Hospitaal in Lublin, Polen (kinderafdelingen en afdeling kinderoncologie)(i.s.m. Het Europees Jongleerfestival)
– Stichting Tante Lenie op verwendag op het Jachtslot de Mookerheide.
– Stichting Vecht voor Kinderen op een Eiland Dag in loosdrecht (verwen dag voor ernstig
zieke kinderen)(Rotaryclub Breukelen-Vechtstreek)(2012+2013)
– Verschillende opkikkerdagen van Stichting Opkikker voor zeer ernstig zieke kinderen.
– Stichting Lob’star – kindervakantieweek voor kinderen met kanker in Abdij Rolduc in Kerkrade
– Stichtig Kinderdroomwens (workshops tijdens de kanjerdag in Oosterhout Gld
– Karakter Kinderpsychiatrie in Nijmegen
– Lindenhout jeugdhulpverlening te Deventer (2x)
– Berkel-b te Zutphen (workshops voor kinderen met een autistische stoornis of adhd)
– Boba (bureau opvang begeleiding autisme) – circus workshops voor jongeren met autisme.

– De Pompekliniek te Nijmegen (workshops voor volwassenen gedetineerden)
– Jeugdzorginstelling Schakenbosch (gesloten instelling voor jongeren van 12 t/m 18 jaar met een licht verstandelijke beperking in combinatie met gedragsproblematiek) in Leidschendam

– De Winkelsteegh / Pluryn te Nijmegen (mensen met een verstandelijk handicap van zeer
laag cognitief nivo. (meerdere optredens, meerdere groepen).
– Stichting Schreuderhuizen (mensen met verstandelijke handicap) in Laag Soeren en in Arnhem.
– Stichting Schreuderhuizen Laag Soeren(mensen met verstandelijke handicap)
– ’s Koonings jaght in Arnhem.
– Tyltylcentrum Witte Vogel vakantieopvang / Middin. Flexibele (veelal 1 op 1 of 1 op klein groepje)
voor de kinderen met een ontwikkelingsniveau van rond de 2 jaar)
– Willem van der Bergh te Noordwijk (workshops voor mensen met een verstandelijke handicap)(4x).
– Stichting Schreuderhuizen (mensen met verstandelijke handicap) in Laag Soeren en in Arnhem
– Soos SamSam voor volwassenen met een verstandelijke beperking in Breda (workshops)
– Logeerhuis Herlaarhof in Vught (i.o.v. Circus Caprioli)
– Logeerhuis Oeffelt voor kinderen met een verstandelijke handicap op kamp in Wanroij.
– Philadelphia support (oudervereniging voor mensen met een verstandelijke handicap)
voorstellingen in het dolfinarium en in het archeon. (i.o.v. theater de lachende zon)
– Siza Dorpgroep in Arnhem
– Casa Cara Beukenlaan in Velp (woonvorm voor cliënten met een ernstige
tot zeer ernstige verstandelijke beperking).
– Opening Sociowoning in Achterberg (Opbouwnet Rhenen).
– ATLENT KinderExpertiseCentrum, Mytylschool Gabriël in ‘s-Hertogenbosch (optreden voor EMB leerlingen met ontwikkelingsleeftijd 0-2 jaar)
– afdeling kinderrevalidatie van het revalidatiecentrum Beatrixoord in Haren – circus workshops voor de kinderen van de Mythylschool in Haren tijdens het vakantieprogramma ‘de zomerspelen’
– ASVZ in Sliedrecht (volwassenen mensen met een verstandelijk beperking (ontwikkelingsniveau ongeveer 0-4 jaar)
en tevens ook een lichamelijke of visuele handicap. )

– Epilepsiefonds vakantiereizen – vakantieweek voor kinderen met epilepsie in de groepsaccommodatie De Bongerd in Gaanderen
– Kidz & Ko Gezinsdag voor kinderen met diabetes en hun broertjes en zusjes in Eindhoven
– Scouting Mauritsgroep in Voorschoten: Scoutinggroep voor kinderen met een lichamelijke beperking
– g-jeugd (spelers met een verstandelijke beperking) Torenstad voetbaltoernooi in Zutphen (2015 & 2016)
– Zonnetjeswerking Speelpleinwerking ’t Zonnetje in Oosteinde, Belgie.  Speelpleinwerking ’t Zonnetje voorziet een passende begeleiding en aangepaste activiteiten voor kinderen met een beperking of handicap en hun specifieke noden.
– Stichting Herwonnen Levenskracht: vakantieweek HL voor mensen (jong en oud) met een – verstandelijke en/of lichamelijke beperking.
– Sjaluu zorg in het bijzonder – vakanties voor mensen met ernstig meervoudige beperkingen (EMB)  op vakantie bij kinderrevalidatie Bio-oord in Arnhem
– Stichting Droom Je Thuis in ’s Gravezande
– Utopia Heemstede op het driedaags openlucht festival Utopia van de Hartenkampgroep waar
mensen met en zonder handicap elkaar ontmoeten.(i.o.v. theater de lachende zon)

– Verpleeghuis Alde Steeg gebouw Bloesem van Zorggroep Maas & Waal (ZMW)
– Verpleeghuis Pieter Pauw (Vilente) in Wageningen (optreden voor zowel somatische als dementerende bewoners)

– Mantelzorgdag te Zevenaar (ballon modelleren voor de mantelzorgers.)
– Verpleeghuis Waelwick in Ewijk
– Verzorgingstehuis Locatie Adegeest – Florence gezondheid en zorg in Voorschoten
– Liemerije – deskundige zorg voor ouderen in Zevenaar
– Riagg Rotterdam
– Supportbeurs 2012 in de jaarbeurs in Utrecht.

– Herman van Veen Arts Center / Landgoed de Paltz (workshops jongleren op dag voor vluchtelingenkinderen van azc Soest en Zeist)
– Heumensoord Vluchtelingen noodopvang Nijmegen / Malden
– AZC de kazerne in Nijmegen.
– (toenmalig) AZC Zakse Weinmar in Arnhem
– (toenamlig) AZC Presikhaaf in Arnhem
– Project Jasmijn met vluchtelingen kinderen (cirsus lessenreeks)

– Op diverse locatie in Nijmegen voor Stichting Tandem welzijnsorganisatie.
– Circus Gallilee in Dir-al-Assad in Israel. (een gemengd joods en arabisch jeugdcircus)
– Revant Revalidatie Centrum Breda
– Stichting Prisma in Arnhem

– Diverse scholen voor speciaal onderwijs, o.a.:
* Kentalis Dr Bosschool in Arnhem,
* Kentalis Terwindt School in Groesbeek (meerdere jaren),
* Mikado ZMLK school in Gennep,
* Dr. Herderscheeschool in Almelo,
* Cambier van Nootenschool in Tiel.
* SO-VSO Mikado in Gennep (speciaal onderwijs – ZMLK)

* De Horizon in Arnhem,
* SO Lichtenbeek in Arnhem (kinderen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking en aan langdurig zieke kinderen.
* Inspecteur de Vriesschool in Den haag (ZML school)(2014 en 2016 en 2020),
* SO de Taalkring in Utrecht (Auris Taalkring speciaal onderwijs)
* Speciaal Onderwijs de Rungraaf in Eindhoven (Aloysius Stichting)
* Mytylschool Gabriël (ATLENT KinderExpertise Centrum) in ‘s-Hertogenbosch (optreden voor EMB leerlingen met ontwikkelingsleeftijd 0-2 jaar)
* SBO op de Tump in Heel
* Vrije School voor speciaal onderwijs de Lans in Brummen