Mimakker Kwiek

MiMakker Kwiek - contactclown voor ouderen met (diepe) dementie of (zeer) ernstige meervoudige beperking

MiMakker Kwiek is contactclown

MiMakker kwiek is een contactclown. Een MiMakker is een contactclown gespecialiseerd in diepgaand 1op1 contact met mensen voor wie verbale taal niet (meer) vanzelfsprekend is.

MiMakker Kwiek - contactclow Kwiek MiMakker Kwiek contactclown in verpleeghuizen en zorginstellingen

MiMakker Kwiek volgt in contact het initiatief van de ander

Kwiek komt als miMakker graag op bezoek. Het bezoek is geen optreden maar contact maken en spel op gang brengen om zo samen gevoelens te beleven, uiten en delen.
Hiervoor gaat zij op zoek naar de persoonlijke taal van de ander. Dat kunnen klanken zijn of losse woorden of (soms kleine) bewegingen of bijvoorbeeld een kijkrichting.  Ze volgt het initiatief van de mensen met (diepe) dementie of (zeer) ernstige verstandelijke of meervoudige handicap en laat zo de regie zo veel mogelijk bij de ander.

MiMakker Kwiek heeft als contactclown bijzondere ontmoetingen met speciale mensen

Kwiek

Kwiek is lief, soms wat onnozel en toch ook best stoer.
Op zoek naar de taal van de ander volgt Kwiek elk initiatief, hoe klein ook, van die ander om zo contact te maken en samen gevoelens te beleven en delen.

Kwiek is MiMakker Clown


Waar kan Kwiek komen spelen? 

Kwiek komt graag op MiMakker bezoek in huiskamers of slaapkamers in zorg instellingen en verpleeghuizen. Maar ook andere locatie zijn zeker mogelijk.

MiMakker bezoek van Mimakker Clown Kwiek

Er zijn mogelijkheden voor zowel instellingen als particulieren. 
Eem Mimakker bezoek kan ook een mooi (verjaardags)kado zijn.

MiMakker Kwiek - bijzondere ontmoetingen met speciale mensen

Het contact en spel  is 1op1 en in de gewone dagelijkse situatie.

MiMakker Kwiek heeft als contactclown veel bijzondere ontmoetingen met speciale mensen

Hoe maakt Kwiek contact als miMakker clown?

Alle emoties mogen er zijn. Een lach is zeker soms fijn, maar verdriet en boosheid of angst mag er ook zijn. Kwiek schrikt er niet van. Soms is het fijn om samen boos of verdrietig te zijn. Of om getroost te worden met bijvoorbeeld een aanraking. Of om juist zelf de miMakker clown te kunnen helpen of troosten.

MiMakker Kwiek

Kwiek stemt af op de persoon. Ieder individu is anders en dus heeft miMakker Kwiek geen vooraf bedacht plan. Ze stapt open de ander tegemoet (en doet waar nodig weer een stap terug) en kijkt wat de ander in het hier&nu doet, ziet, voelt of bezig houdt. Daar sluit kwiek op aan. 

MiMakker Mimakkus Kwiek - contactclown VG EMBMiMakker Kwiek is contact clown In Kwieks koffertje zitten enkele voorwerpen die een beroep doen op verschillende zintuigen zoals gehoor, zicht of tastzintuigen. Soms haalt ze deze eruit. Soms ook niet. 

Contact bezoek bij iemand met diepe dementie

Haar clowns koffertje gaat open

De miMakkerclown mooie ontroerende momenten samen met mensen, ook voor wie meedoen met groeps activiteiten niet meer mogelijk is

MiMakker Kwiek

 

Kwiek is gecertificeerd miMakker

Een miMakker is een contactclown maar niet iedere contactclown is ook een miMakker.

Mijn miMakker certificaat logo MiMakkusKwiek is gecertificeerd miMakker.
Zij heeft de opleiding tot MiMakker succesvol afgerond bij Stichting Mimakkus.

Om hun certificaat te behouden en zich miMakker te mogen blijven noemen volgen miMakkers jaarlijks bijscholing. De MiMakker blijft zo altijd in ontwikkeling.


MiMakker Kwiek is contactclown

Contact voor meer info & boekingen


Voor meer informatie of boekingen neem gerust contact op:
kwiek@circuskiko.nl 


MiMakker contactclown Kwiek

Op zoek naar een optreden of Clown op een feestje?

Wellicht is dan Clown Kiko meer geschikt dan een miMakker.
Waar Kwiek als miMakker gespecialiseerd is in het maken van diepgaand contact waarbij de regie zoveel mogelijk bij de ander ligt kan Clown Kiko diverse optredens verzorgen, ook voor ouderen of voor mensen met een beperking. Van een jongleershow tot een ballonenclown en van een workshop tot contactclown.
Als contactclown gebruikt Clown haar jongleerspulllen als middelen tot contact. De truc is bijkomst, de contactmomentjes hoofdzaak.

 

MiMakkus Mimakker kwiek


Contactclown Kiko / Jongleur Kiko of miMakker Kwiek ? 


Er is zeker overlap tussen Clown Kiko als contactclown en miMakker Kwiek (Ze zijn allebei clown gericht op het maken van contact en zij gaan allebei uit van respect voor en afstemmen op de (mogelijkheden) van de ander. De persoon achter zowel Kiko als Kwiek is Esther Scheffer).

Verschillen in de nuances zijn er ook.
Een verschil is bijvoorbeeld dat Contactclown Kiko vaak meerdere korte contactmomentjes creeert met verschillende mensen vaak afgewisseld met centrale acts waar miMakker Kwiek vaak veel langer contact maakt met 1 persoon. Hierdoor is er meer mogelijkheid tot diepgang in het contact en dit geeft, naast de lach, ook ruimte en rust voor het delen en samen beleven van andere emoties zoals bijvoorbeeld verdriet en boosheid. Gedeelde smart is tenslotte halve smart en als iemand eens samen met je boos is kun je je heel begrepen en gehoord voelen. Bij Clown Kiko gaat het vaker (maar zeker niet perse, altijd  of uitsluitend) om vrolijkheid. Zij komt dan ook vaak op feestjes en vieringen en bijzondere gelegenheden optreden terwijl MiMakker Kwiek komt spelen in de dagelijkse situatie.
Hoewel beide afstemmen op de ander zit ook hier een verschil. MiMakker  Kwiek laat het initiatief en de regie echt zoveel mogelijk bij de bewoner en is zelf vooral volgend (op ieder initiatief hoe klein ook)  terwijl Kiko met haar jongleermaterialen zelf ook veel inbreng heeft /  impulsen geeft.

Hoewel de rode neus heel herkenbaar maakt als clown en daarmee een toegevoegde waarde kan zijn Leert mijn ervaring ook dat niet iedereen een rode neus prettig vind.
Jongleur Kiko komt zonder rode neus. Contactclown Kiko komt bij ouderen vaak ook zonder rode neus of met een klein geschminkt neusje. Kwiek komt met een clowns-neus.     

In mijn visie is het 1 niet beter dan het ander maar sluit soms Clown Kiko en soms miMakker Clown Kwiek beter aan, afhankelijk van het doel van het contact. 

MiMakker Kwiek MiMakkusMiMakker Kwiek Clown Kiko Speciaal Circus voor speciale kinderen - contactclown Kiko - verwondering en contactContact Clown Kiko Jongleur Kiko optreden voor ouderenJongleur Kiko