Circus voor mensen met een handicap / beperking of uitdaging

Circus Kiko Open Piste workshops bij het zomercarnaval in Bergeijki - flowersticks

Circus Kiko verzorgt ook graag optredens of workshops voor kinderen en volwassenen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige handicap of  met leer- communicatie- of gedragsproblemen, autisme, pdd-nos of adhd en/of psychiatrische stoornissen. 

Clown Kiko Speciaal Circus voor speciale kinderen - met zijn allen en 1 op 1

De optredens kunnen op maat gemaakt worden en in kan natuurlijk zoveel mogelijk afstemmen op uw wensen en de bijzonderheden van de mensen voor wie het optreden bedoeld is.

Clown Kiko Speciaal Circus voor speciale kinderen - verwondering en contact Clown Kiko Speciaal Circus voor speciale kinderen - met zijn allen en 1 op 1 contact

Daarbij neem ik graag de mogelijkheden en niet de beperkingen zoveel mogelijk als uitgangspunt. 

Circus Kiko Open Piste workshops bij het zomercarnaval in Bergeijkin R Circus Kiko Open Piste workshops bij het zomercarnaval in Bergeijki - flowersticks


De optredens en workshops kan Circus Kiko verzorgen voor bijv. instellingen, op leefgroepen of begeleid wonen, logeerhuizen, dagbehandeling, op speciaal onderwijs (o.a. ZMLK, SMOK ) of elders.

Circus Kiko - koningsdag Uden - ringen jongleren Circus Kiko - koningsdag Uden - jongleren met ringen


Er zijn zeker ook mogelijkheden voor particulieren.
Regelmatig mag Kiko bijvoorbeeld ook komen optreden op een verjaardag of jubileumfeestsfeest.  

Clown Kiko -speciaal circus voor speciale mensen - ballonnenclown


Hieronder enige mogelijkheden van optredens van Circus Kiko.

Circus Kiko Workshops speciaal circus

Natuurlijk is de ‘doelgroep’ mensen met een beperking of uitdaging heel divers en vraagt iedere groep en iedere persoon zijn eigen benadering en eventuele aanpassingen van het programma.
Graag bekijk ik samen met u de mogelijkheden.
 Ik pas graag een programma aan indien nodig of ga al doende op zoek naar wat aanslaat en mogelijk is.
Deze optredens en workshops hebben dan ook een hoog improvisatiegehalte.

Ballonnenclown Kiko - kunstmarkt Rosmalen Clown Kiko - ballonnenclown - kunstmarkt Rosmalen* Interactieve / visuele jongleer- en goochelshow * 

Te denken valt aan een interactieve jongleer- en goochelshow of een visuele jongleershow. Voor grotere of kleinere groepen.

Clown Kiko voorstelling "Clown Kiko's jongler- en goochelshow - speciaal circus voor speciale mensen

De interactieve show is geschikt voor iedereen die tot 10 (of tot 3) kan tellen en kleuren uit elkaar kan houden.

Clown Kiko Speciaal Circus voor speciale kinderen - clown Kiko krijgt hulp3

 

* show voor kleine groepjes met afwisselend acts voor de hele groep en 1op1 momenten. *

Of een show voor kleine groepjes waarbij ik afwissel met acts voor de hele groep en 1op1 momenten. Met uitgebreid de tijd voor iedereen. Mijn trucs en gags zijn hierbij tevens middelen tot contact.

Clown Kiko Speciaal Circus voor speciale kinderen - optreden vol verwondering en contact Clown Kiko Speciaal Circus voor speciale kinderen - contact en verwondering
Clown Kiko Speciaal Circus voor speciale kinderen - met zijn allen en 1 op 1 Clown Kiko Speciaal Circus voor speciale kinderen

Dit optreden is geschikt voor mensen (kinderen of volwassene) met een ernstige verstandelijke of meervoudige beperking en voor mensen die liever niet te veel prikkels tegelijk verwerken.

Clown Kiko Speciaal Circus voor speciale kinderen - plumeau

 

* ballonnenclown*

Ook kan Clown Kiko als ballonnenclown mooie ballon figuren vouwen. 
Vrolijk gekleurde ballon figuren voor iedereen en een praatje of grapje tijdens het modelleren ervan.*Rondlopend entertainment Kiko*

Of  Kiko kan met haar karretje vol trucs rondlopen of mensen langs gaan. Tijdens het koffiedrinken bijvoorbeeld. Ik kan dan 1op1 afstemmen op iedereen individueel.

 

* Jongleer workshops en Circus Workshops *

Tenslotte behoort ook een jongleer- of circus workshops door Jongleur Kiko tot de mogelijkheden. 

Circus Kiko -speciaal circus voor speciale mensen - workshop jongleer spel met sjaaltjes


Hierin staat het zelf proberen en/of leren van verschillende trucs door de deelnemers centraal. 

Clown Kiko Speciaal Circus voor speciale kinderen - clown Kiko krijgt hulp2 Clown Kiko Speciaal Circus voor speciale kinderen - clown Kiko krijgt hulp

De trucs en met name de manier waarop ik deze aanbied kan ik natuurlijk afstemmen op het individu of de groep en hun mogelijkheden en voorkeuren.

Er is keuze uit jongleer workshops of circus workshops.

In de jongleer workshops kunnen de deelnemers spelen en oefenen met de jongleermaterialen zoals jongleerballen, sjaaltjes, ringen, kegels, chinese bordjes draaien en flowersticks.

Circus Kiko -speciaal circus voor speciale mensen - workshop jongleer ringen Circus Kiko -speciaal circus voor speciale mensen - workshop - jongleer ringen2

Bij de cirucs workshops kunnen we daarnaast en waar mogelijk ook balans onderdelen toevoegen zoals koorddansen, eenwieleren, pedalos, clownsfiets, clowns-mini-tandem en tonlopen.

Circus Kiko -speciaal circus voor speciale mensen - workshop - op de mini fietsen

Uiteraard altijd met de veiligheid voorop, met op de tweede plaats plezier en trots wanneer iets lukt waarvan je zelf niet dacht dat het mogelijk was.  

Circus Kiko -speciaal circus voor speciale mensen - workshop diabolo3 Circus Kiko -speciaal circus voor speciale mensen - workshop - flowersticks2

Soms kan er zelfs worden afgesloten met een show door de deelnemers zelf.
Maar veelal staan de workshops gewoon op zichzelf met als doel plezier maken en eens wat nieuws proberen.


Het uitproberen en leren van de circus trucs is niet alleen leuk maar al doende wordt er vaak ook bijna ongemerkt een beroep gedaan op verschillende vaardigheden zoals beweging, hand-oog-coordinatie, balans, samenwerken, zelfvertrouwen, vertrouwen op de ander, doorzettingsvermogen, creativiteit, presentatie, focus en concentratie.

 

Circus Kiko -speciaal circus voor speciale mensen - workshop diabolo            


  

Meer informatie of boekingen voor speciaal circus

De speciale optredens en workshops voor speciale mensen zijn bij uitstek maatwerk. Improviseren is geen probleem en ik denk graag met u mee over een geschikt programma.
Graag heb ik daarvoor zoveel mogelijk informatie over de groep waarvoor u een optreden wilt organiseren: Hoe groot is de groep, wat is de kalenderleeftijd van de groepsleden, wat is het niveau van functioneren of de handicap of uitdaging en/of wat maakt de groep speciaal.
Graag bekijk ik samen met u de mogelijkheden.

Bel of mail gerust! info@circuskiko.nl

Door mijn opleiding SPH en werk (voor ik clown werd) in de (jeugd)hulpverlening heb ik ook ervaring met speciale kinderen en volwassenen en professionele onderbouwing.

Ik heb de opleiding tot MiMakker bij Stichting Mimakkus met succes afgerond en mag Mimakker Kwiek noemen. Voor de Mimakker opleiding heb ik ook ooit al een basiscursus contactclown in de zorg bij Clownsschool Esterella gevolgd. 

 

 

Reacties op de optredens van Circus Kiko voor mensen met een  beperking of uitdaging.


Reactie in het dagboek van Vakantieweek Herwonnen Levenskracht.
(vakantieweek voor mensen (jong en oud) met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.)

betreft: optreden Clown kiko’s Jongleer- en goochelshow & circus workshops tijdens de vakantieweek voor mensen met een verstandelijke beperking

“De grote verrassing vandaag was clown Kiko voor een optreden en een workshop circus. Aandachtig volgde de gasten de grappen en grollen van de clowns act. Een uitvoering speciaal op het niveau van onze gasten. Ze gingen helemaal op in het optreden van bijna 1 uur.

Daarna een circus workshop de rest van de middag. Zien bewegen doet bewegen. Iedereen deed mee!”

verslag van het optreden met voorstelling door clown kiko en circus workshop op het blog van vakantieweek herwonnen levenskracht

Reactie van Xandra Thiele – Voorzitter van Scouting Mauritsgroep. (Scoutinggroep voor kinderen met een lichamelijke beperking 6-16 jaar)
betreft: Circus Workshops met afsluitende show door de kinderen voor hun ouders

  ” Ik wilde je nog even hartelijk bedanken voor de leuke circus workshop en voorstelling die je afgelopen zaterdag bij ons op de scoutingclub hebt gehouden. Het was een heerlijke middag en de kinderen hebben ervan genoten!!! “

foto’s op de website van Scouting MauritsgroepReactie van Angelique Eijkhout – Kentalis Dr. P.C.M Bosschool Arnhem.  (speciaal basis onderwijs voor kinderen met beperkingen in horen en communiceren)
betreft: Jongleer Workshops tijdens de circus thema week.

” Het was echt ontzettend leuk en ik heb gisteren alleen maar blije kindergezichten gezien. Heerlijk. Ook de reacties van collega’s waren vol lof. Dus bij deze wil ik je nogmaals bedanken voor een geslaagde dag!”

Reactie van Lenie Huisinga-Peters – Stichting Tante Lenie.
betreft: optreden voor Stichting Tante Lenie tijdens een verwenvakantie voor gehandicapte en zieke kinderen op Jachtslot de Mookerheide.

” Clown Kiko heeft Stichting Tante Lenie tijdens de ontvangstdag van de verwenvakantie geweldig geholpen! De leeftijd van de groep kinderen die samen met hun ouders tijdens deze verwenvakantie kwamen lag tussen de 4 en de 14 jaar.
Geweldig dat Clown Kiko met haar enthousiasme, kennis en inzet er voor IEDER kind een super leuke middag van heeft kunnen maken. We hebben bewondering voor Clown Kiko!”

Reactie van Joyce Janssen – Pompe kliniek Nijmegen (TBS)
betreft: Inloop Workshops voor volwassenen in de Pompe kliniek, een tbs-instelling in Nijmegen.

” Esther heeft bij ons een leuke en gezellige workshop gegeven voor volwassenen, een “open inloop” waarbij iedereen lekker zijn eigen gang kon gaan. Esther had als workshopgever een mooie balans tussen uitleggen en zelf laten ontdekken. Ze heeft veel spullen en is van veel markten thuis, echt een aanrader!”


Bericht op facebook pagina van Slowcare, zorginitiatief met woonvoorziening en dagbesteding op maat voor ernstig meervoudig gehandicapte mensen in Oss.
betreft: 3x corona-proof voorstelling “Nabijheid op afstand”

“Afgelopen woensdag heeft clown Kiko verschillende jongleer acts aan ons laten zien. Alle deelnemers van Slowcare hebben er ontzettend van genoten. Dank je wel, clown Kiko”
 

Jetske Sanne – leerkracht Cambier van Nootenschool (ZMLK) in Tiel.
betreft: circus workshop voor 2 groepen tijdens circus thema project.

“Ik heb van mijn collega’s gehoord dat het super leuk geweest is! Complimenten voor jou! Ik kom morgen weer op school en ga dan samen met de kinderen naar het filmje en de foto’s kijken. Bedankt voor alles en misschien tot een volgende keer!”

Nienke Bronkhorst – Kentalis Terwindt school  (slechthorende en autistich spectrum kinderen) in Nijmegen.
betreft: kindervoorstellingen (1x onderbouw en 1x bovenbouw) tijdens de kinderboekenweek.

“Het was echt een feestje om naar te kijken. Een leuke, interactieve voorstelling. De kinderen van de speciale school waar ik werk waren ontzettend enthousiast en van begin tot einde geboeid. Clown Kiko jongleert, goochelt en zit vol met grapjes waardoor de kinderen een fantastische show hebben gezien waar ze nog lang over hebben nagepraat.”

 

In het verleden mocht Clown Kiko speciale optredens en workshops voor speciale mensen verzorgen voor o.a. :

– Radbout Ziekenhuis Nijmegen, afdeling kinderoncologie (i.o.v. Stichting rachelsglimlach)
– Voor VOKS patientenvereniging in het Radboutziekenhuis te Nijmegen.
– Hospitaal in Lublin, Polen (kinderafdelingen en afdeling kinderoncologie)(i.s.m. Het Europees Jongleerfestival)
– Stichting Tante Lenie op verwendag op het Jachtslot de Mookerheide.
– Stichting Vecht voor Kinderen op een Eiland Dag in loosdrecht (verwen dag voor ernstig
zieke kinderen)(Rotaryclub Breukelen-Vechtstreek)(2012+2013)
– Verschillende opkikkerdagen van Stichting Opkikker voor zeer ernstig zieke kinderen.
– Stichting Lob’star – kindervakantieweek voor kinderen met kanker in Abdij Rolduc in Kerkrade
– Stichtig Kinderdroomwens (workshops tijdens de kanjerdag in Oosterhout Gld
– Karakter Kinderpsychiatrie in Nijmegen
– Lindenhout jeugdhulpverlening te Deventer (2x)
– Berkel-b te Zutphen (workshops voor kinderen met een autistische stoornis of adhd)
– Boba (bureau opvang begeleiding autisme) – circus workshops voor jongeren met autisme.

– De Pompekliniek te Nijmegen (workshops voor volwassenen gedetineerden)
– Jeugdzorginstelling Schakenbosch (gesloten instelling voor jongeren van 12 t/m 18 jaar met een licht verstandelijke beperking in combinatie met gedragsproblematiek) in Leidschendam

– De Winkelsteegh / Pluryn te Nijmegen (mensen met een verstandelijk handicap van zeer
laag cognitief nivo. (meerdere optredens, meerdere groepen).
– Stichting Schreuderhuizen (mensen met verstandelijke handicap) in Laag Soeren en in Arnhem.
– Stichting Schreuderhuizen Laag Soeren(mensen met verstandelijke handicap)
– ’s Koonings jaght in Arnhem.
– Tyltylcentrum Witte Vogel vakantieopvang / Middin. Flexibele (veelal 1 op 1 of 1 op klein groepje)
voor de kinderen met een ontwikkelingsniveau van rond de 2 jaar)
– Willem van der Bergh te Noordwijk (workshops voor mensen met een verstandelijke handicap)(4x).
– Stichting Schreuderhuizen (mensen met verstandelijke handicap) in Laag Soeren en in Arnhem
– Soos SamSam voor volwassenen met een verstandelijke beperking in Breda (workshops)
– Logeerhuis Herlaarhof in Vught (i.o.v. Circus Caprioli)
– Logeerhuis Oeffelt voor kinderen met een verstandelijke handicap op kamp in Wanroij.
– Philadelphia support (oudervereniging voor mensen met een verstandelijke handicap)
voorstellingen in het dolfinarium en in het archeon. (i.o.v. theater de lachende zon)
– Siza Dorpgroep in Arnhem
– Casa Cara Beukenlaan in Velp (woonvorm voor cliënten met een ernstige
tot zeer ernstige verstandelijke beperking).
– Opening Sociowoning in Achterberg (Opbouwnet Rhenen).
– ATLENT KinderExpertiseCentrum, Mytylschool Gabriël in ‘s-Hertogenbosch (optreden voor EMB leerlingen met ontwikkelingsleeftijd 0-2 jaar)
– afdeling kinderrevalidatie van het revalidatiecentrum Beatrixoord in Haren – circus workshops voor de kinderen van de Mythylschool in Haren tijdens het vakantieprogramma ‘de zomerspelen’
– ASVZ in Sliedrecht (volwassenen mensen met een verstandelijk beperking (ontwikkelingsniveau ongeveer 0-4 jaar)
en tevens ook een lichamelijke of visuele handicap. )

– Epilepsiefonds vakantiereizen – vakantieweek voor kinderen met epilepsie in de groepsaccommodatie De Bongerd in Gaanderen
– Kidz & Ko Gezinsdag voor kinderen met diabetes en hun broertjes en zusjes in Eindhoven
– Scouting Mauritsgroep in Voorschoten: Scoutinggroep voor kinderen met een lichamelijke beperking
– g-jeugd (spelers met een verstandelijke beperking) Torenstad voetbaltoernooi in Zutphen (2015 & 2016)
– Zonnetjeswerking Speelpleinwerking ’t Zonnetje in Oosteinde, Belgie.  Speelpleinwerking ’t Zonnetje voorziet een passende begeleiding en aangepaste activiteiten voor kinderen met een beperking of handicap en hun specifieke noden.
– Stichting Herwonnen Levenskracht: vakantieweek HL voor mensen (jong en oud) met een – verstandelijke en/of lichamelijke beperking.
– Sjaluu zorg in het bijzonder – vakanties voor mensen met ernstig meervoudige beperkingen (EMB)  op vakantie bij kinderrevalidatie Bio-oord in Arnhem
– Stichting Droom Je Thuis in ’s Gravezande
– Utopia Heemstede op het driedaags openlucht festival Utopia van de Hartenkampgroep waar
mensen met en zonder handicap elkaar ontmoeten.(i.o.v. theater de lachende zon)

– Verpleeghuis Alde Steeg gebouw Bloesem van Zorggroep Maas & Waal (ZMW)
– Verpleeghuis Pieter Pauw (Vilente) in Wageningen (optreden voor zowel somatische als dementerende bewoners)

– Mantelzorgdag te Zevenaar (ballon modelleren voor de mantelzorgers.)
– Verpleeghuis Waelwick in Ewijk
– Verzorgingstehuis Locatie Adegeest – Florence gezondheid en zorg in Voorschoten
– Liemerije – deskundige zorg voor ouderen in Zevenaar
– Riagg Rotterdam
– Supportbeurs 2012 in de jaarbeurs in Utrecht.

– Herman van Veen Arts Center / Landgoed de Paltz (workshops jongleren op dag voor vluchtelingenkinderen van azc Soest en Zeist)
– Heumensoord Vluchtelingen noodopvang Nijmegen / Malden
– AZC de kazerne in Nijmegen.
– (toenmalig) AZC Zakse Weinmar in Arnhem
– (toenamlig) AZC Presikhaaf in Arnhem
– Project Jasmijn met vluchtelingen kinderen (cirsus lessenreeks)

– Op diverse locatie in Nijmegen voor Stichting Tandem welzijnsorganisatie.
– Circus Gallilee in Dir-al-Assad in Israel. (een gemengd joods en arabisch jeugdcircus)
– Revant Revalidatie Centrum Breda
– Stichting Prisma in Arnhem

– Diverse scholen voor speciaal onderwijs, o.a.:
* Kentalis Dr Bosschool in Arnhem,
* Kentalis Terwindt School in Groesbeek (meerdere jaren),
* Mikado ZMLK school in Gennep,
* Dr. Herderscheeschool in Almelo,
* Cambier van Nootenschool in Tiel.
* SO-VSO Mikado in Gennep (speciaal onderwijs – ZMLK)

* De Horizon in Arnhem,
* SO Lichtenbeek in Arnhem (kinderen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking en aan langdurig zieke kinderen.
* Inspecteur de Vriesschool in Den haag (ZML school)(2014 en 2016 en 2020),
* SO de Taalkring in Utrecht (Auris Taalkring speciaal onderwijs)
* Speciaal Onderwijs de Rungraaf in Eindhoven (Aloysius Stichting)
* Mytylschool Gabriël (ATLENT KinderExpertise Centrum) in ‘s-Hertogenbosch (optreden voor EMB leerlingen met ontwikkelingsleeftijd 0-2 jaar)
* SBO op de Tump in Heel
* Vrije School voor speciaal onderwijs de Lans in Brummen

Optreden in tijden van Corona 

NB: Informeer gerust naar de mogelijkheden voor corona-proof optredens.  In tijden van corona kan ik mijn optredens corona-proof aanpassen. Zolang nodig en/of waar verplicht of gewenst kan ik op 1,5 meter afstand optreden en/of met mondmasker en/of met een raam ertussen. 

Informeer gerust naar wat er kan binnen uw wensen en de mogelijkheden van het moment want de maatregelen veranderen soms sneller dan ik mijn website kan updaten. Maar mijn programma kan (bijna) altijd op maat!